Verschillende soorten keukenbladen

Wilt u dat uw keuken weer als nieuw lijkt? Dan hoeft u niet meteen op zoek naar een nieuwe complete keuken. Door het keukenblad te vervangen en de keukenkasten een nieuw front te geven, krijgt uw uitgeleefde keuken een enorme oppepper en ziet hij er weer uit als nieuw.

Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Smets Keukens is uw vakspecialist.

Kunstof

Een kunststof keukenblad is een blad van multiplex met een kunststof toplaag verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins. Onder een kunststof keukenbladen verstaan wij een keukenblad met een laminaat, dit komt van het woord lamineren wat uitgelegd kan worden als het op elkaar aanbrengen van verschillende lagen. Naast de grote keuze in kleuren kunt u uw keukenblad een persoonlijk tintje geven door de vele mogelijkheden voor rand- afwerkingen.

Graniet

Composiet keukenbladen zijn bijzonder stevig en krasvast, vrij van vlekken, hittebestendig en verkleuren niet. Wél is het zo dat u op de meeste kunststof keukenbladen geen gloeiendhete pannen moet neerzetten, evenmin op houten bladen en bepaalde soorten natuursteen overigens. Terwijl u onder een genot van een kop koffie aan het kranten lezen bent, monteert onze monteurs zonder u lastig te vallen uw keukenbladen, vensterbanken, gevelplinten of zelfs uw raamdorpels.

Composiet

Composiet bestaat voor het grootste deel uit een in de natuur gewonnen mineraal net als graniet bindmiddel (ongeveer 95% mineralen natuurlijke kwarts) waarvan kwarts het hoofdbestanddeel is en in geringe mate decoratieve korrels en spiegels met kleurpigment en polyesterhars als. Het materiaal heeft een aantal gunstige kenmerken, waardoor een composiet keukenblad een uitstekende keuze is als werkblad keuken. Het materiaal wordt namelijk in een fabriek geproduceerd, waar het onder hoge druk wordt samengeperst. Een composieten keukenblad is homogeen, dicht van structuur.

Massief houten

En massief hout gaat zo goed in uw  keuken omdat wij uw massief houten keukenblad perfect behandelen met een olie of een lak. Daarom moeten de meeste massief houten keukenbladen (afhankelijk van de afwerking) regelmatig behandeld worden met een speciale olie. Een massief houten keukenblad is verkrijgbaar met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met waterkering. Massief houten keuken- en tafelbladen worden perfect op de gewenste maat geleverd, in geoliede of gelakte uitvoering. Een kwalitatief goed houten werkblad bestaat dus uit losse delen die op een dusdanige manier bevestigd worden dat als het hout gaat werken dit geen problemen geeft. Met een massief houten werkblad van kiest u voor een natuurlijke uitstraling. Keukenblad van massief hout op maat.

Rvs

RVS is een materiaal dat hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is, het is onverwoestbaar en daarom ook het meest geschikt als keukenblad. RVS keukenblad is de specialist in het maken van RVS tafels op maat. Het is gemakkelijk te onderhouden en levert daarmee gebruiksgemak op. Bovendien laat een RVS-aanrechtblad geen vocht door. Een RVS-aanrechtblad inclusief passende waterkering is een slimme keuze. Een RVS keukenblad kent diverse afwerkingen, namelijk modern en strak of juist robuust.

Keramiek

Een keramisch blad komt door zijn praktische eigenschappen erg goed tot zijn recht als keukenblad. Keramieken keukenbladen zijn tevens vlek bestendiger dan composieten of granieten keukenbladen. Een hardgebakken keramisch keukenblad van Arte is waterdicht, hitte-, kras- en vlekbestendig, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch. Een keukenblad van keramiek wordt volledig gemaakt uit natuurlijke materialen welke onder een zeer hoge temperatuur wordt gebakken. Door de dichte structuur van keramiek hebben voedselresten geen kans om in het blad te trekken. De natuurlijke grondstoffen zorgen voor een duurzaam keramiek aanrechtblad. U dient dan wel het blad goed na te reinigen met water en vervolgens droog te maken.

Beton

Alle betonnen werkbladen en keukenbladen worden op maat gemaakt. Een betonnen keukenblad wordt gemaakt van cement, waardoor het aanrechtblad een speciale uitstraling geeft. Deze keukenbladen in beton look zijn meestal gemaakt van kunststof , waardoor de kosten voor een beton look werkblad een stuk lager liggen dan voor echt beton. Zo moet een betonnen werkblad regelmatig opnieuw van een beschermlaag worden voorzien. Het is daarom van belang om een betonnen aanrechtblad regelmatig te behandelen.

Gehard glas

Glazen keukenbladen worden gemaakt van industrieel gehard glas waardoor het stoot- en krasvast is. U kunt kiezen voor een geëtste of gladde oppervlakte. Wanneer u kiest voor een keukenblad van glas, kunt u kiezen uit verschillende kleuren (de onderzijde van het werkblad kan in iedere kleur gespoten worden) en diktes. Glazen keukenbladen zijn gemaakt van industrieel gehard glas. Het verschil tussen gewoon gehard glas en een keukenblad van gehard glas is de kleur: u kunt naar wens kiezen om de onderkant van het aanrechtblad in een willekeurige kleur te laten spuiten, zodat je een blikvanger van formaat hebt die bovendien helemaal bij je eigen interieur past.